VideoYelken

49 metrelik Eleonora E, çarpışmanın ardından Port Tarragona’da yeniden yüzdürüldü

0

10 Haziran tarihinde Port Tárraco’da 60 metrelik bir açık deniz tedarik gemisinin çarpması sonucu yarı sular altında kalan 49 metrelik yelkenli yat Eleonora E’yi kurtarmak için yapılan kurtarma operasyonu tamamlandı.

Operasyonun son aşaması, teknenin yeniden yüzdürülerek PTW Tarragona tesisine götürülmesinin ardından 26 Eylül Pazartesi günü tamamlandı. Kazaya uğrayan teknenin tüm operasyonu toplamda üç hafta sürdü ve 30’dan fazla personeli içeriyordu.

Olay, limanda manevra yapmaya çalışan bir açık deniz ikmal gemisinin motorlarının geri viteste takılı kalmasıyla meydana geldi. Gemi Eleonora E’ye sancak tarafından çarptı ve o dört ila beş metre derinliğindeki bir su alanına yanaşırken gövdeyi teknenin ortasında deldi. Süperyat ortasından hasar aldıktan sonra hızlı bir şekilde su almaya başladı ve yana yattı.

Eleanora E, su altında yapılan ilk onarımların ardından yeniden yüzen balonların yardımıyla 250 tonluk iki vinçle karaya kaldırıldı. Ayağa kalktığında, ek onarımlar tamamlandı ve su basmış bölmelerden su pompalama işlemi, 800 metre çekilmeden önce kaldırılmak üzere liman boyunca sürdürüldü.

Eleanora E, 2000 yılında Hollandalı tersane Van der Graaf tarafından klasik 1910 yelkenli Westward’ın bir kopyası olarak teslim edildi. Yelkenli yat iki direkli çelik gövde ve tik üst yapıya sahip. Kaptan da dahil olmak üzere dokuz mürettebatı kaza sırasında teknedeydi, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Video