Haberler

Deniz taşımacılığında e-bilet dönüşümü için geri sayım başladı

0

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 19 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği ile e-Bilet kullanımına ilişkin önemli zorunluluklar getirildi. Tebliğe göre e- Dönüşüm uygulamaları kapsamında tüm kara ve deniz yolu ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar 1 Ocak 2021’e kadar e-Bilet uygulamasına geçiş yapmak zorunda. 

Seyahatler ve etkinlikler özelinde yayımlanan tebliğlerin ardından zorunlu ve gönüllü geçişle birlikte e-Bilet kullanımında bir artış yaşanıyor. 2019 Ekim ayında yayımlanan tebliğ ile beraber e-Bilet uygulamasının kullanıcı sayısında çok ciddi bir artış yaşanacağı öngörülüyor. 

Tüm sinemalar e-Bilet uygulaması kapsamında olacak

e-Bilet uygulamasının dijitalleşme ve e-Dönüşüm süreçlerinde işletmelerin hayatını kolaylaştıracağını vurgulayan Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural; “Etkinlikler, kara, deniz ve hava taşımacılığında kâğıt biletlerin yerine geçen, üzerinde mali mühür bulunan ve elektronik bir belge niteliği taşıyan e-Bilet, işletmeleri biletlerin ikinci kopyalarını saklamak zorunda bırakmayarak, maliyet açısından önemli avantajlar sunarken, doğrulama, görüntüleme, istenen işlenebilir veri formatını taşıma ve kâğıt baskı almaya olanak sağlıyor.” dedi.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Haberler