Haberler

Tarihi şehir için geliştirilen yeşil enerjiyle çalışan su taksisi Thunder

0

Venedik gibi geleneklerine bağlı tarihi bir kentte derin bir su ulaşımı akışı mevcut, bu nedenle yerel su taksi operatörlerinin su taksilerini hareket ettirebilmek için içten yanmalı motorlardan başka bir yöntem kullanmaları çok zor olabilir. Bu durumu ele almak için iki Venedikli tasarımcı, şimdi Venedik kanallarında kullanım için onaylanmış hibrit bir lüks su taksi modeli oluşturdu.

Süper yat tasarımcıları Carlo Nuvolari ve Venedikli Nuvolari Lenard Design Studio’dan ortağı Dan Lenard, şehir kanallarını temizlemeye yardımcı olmak için dizel elektrikli hibrit tahrik sistemine sahip lüks bir su taksisi modelini oluşturdu. Hibrid sistem, su taksisinin dizel gücünü kullanarak açık sulara geçmesine izin veriyor ve bataryalara yeniden şarj olmaları için zaman sağlıyor, şehir sınırları içindeki kanalları dolaşırken ise elektrikli sürüş kullanılıyor.

Prototip tekne Thunder, hibrit sistemi geliştiren Venedik’teki Cantieri Vizianello tersanesinde inşa edildi. Tekne yaklaşık bir yıl boyunca test edildi ve Nuvolari Lenard, yeni tasarımın Venedik’teki tarihi ve muhafazakar yöntemleri kullanan ulaşım şirketlerinin zihniyetini değiştireceğini umuyor.

Yeni tasarım, bazı modernizasyonlarla geleneksel ahşap malzemeleri kullanıyor. Nuvolari Lenard, 30 metrelik tasarımın bir süper yat müşterisi için bir lüks ihale olarak kullanılmasını talep etti.

Şirket aynı zamanda bir Asyalı otomobil üreticisi ile hidrojen yakıt sevk sistemi hakkında görüşmelerde bulunuyor. Nuvolari, “Deniz taşımacılığı için tasarım ve teknolojideki sınırları zorlamak, süper yat, üretim yat ve özel ihale projelerimizle her gün yapmaya çalıştığımız bir şey ve Venedik, gelecek nesiller için korumaya yardımcı olmak istediğimiz çarpıcı bir yer.” diyor.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Haberler