Haberler

15 metrelik çevreye duyarlı elektrikli devriye teknesi

0

Birçok eko-bilinçli materyal ve teknolojiden yararlanan tamamen elektrikli bir devriye teknesi, Hollanda’da üretildi.

Genellikle bu elektrik motorları ile çalışan 15 metre uzunluğundaki tekneler feribot olarak kullanılır çünkü her yolculuktan sonra tekrar şarj edebilirler.

“PW10” olarak adlandırılan bu elektrikli devriye botu ise, gemileri incelemek gibi çeşitli görevleri yerine getirerek her gün uzun süre su üzerinde kalabilecek. Ayrıca su sporu etkinlikleri ve çağrıldığı acil durumlarda yardımcı olmak için de kullanılacak.

Elektrikli devriye botunun kabin çatısında güneş panelleri bulunuyor

Günün sonunda tekne “yeşil” enerji (muhtemelen yenilenebilir kaynaklardan) ile anılacak. PW10 ayrıca kabinin çatısında bulunan on adet güneş paneline sahip ve istenirse gelecekte hidrojen yakıt hücresi tahrikine dönüştürülebilecek şekilde planlanmış.

PW10 Talsma tersanesi tarafından inşa edilecek ve 45 metrelik Nordhaven keşif yatına kadar ve daha da büyük gemilerde uzmanlaşmış yat şirketi Vripack tarafından tasarlanmış. Şirketin yatlarının beşi kuzeybatı Passae’de başarılı bir şekilde dolaşıyor ve Vripack, Solar Sport One güneş teknesi yarışlarında tek tasarımlı V-20 Sınıfı hidro-folyo teknelerinin özelliklerindeki ilk teknesini üretti.

V-20 Solar Sport One

Elektrikli devriye teknesinde yeşil teknoloji

CEO Marnix Hfoeksta, kullanım sonunda atıkları azaltmak amacıyla çevre duyarlılığı göz önünde bulundurularak teknelerin tasarlanması konusunda METSTRADE 2019 panel tartışmasının kilit üyelerinden biriydi.

PW10 elektrikli devriye botunda döşeme bambudur, büyük miktarda CO2 yakalayan ve eşdeğer ağaç kütlesinden %35 daha fazla oksijen salan hızlı kürek çimidir. Borular geri dönüştürülebilir plastikten ve kokpit kabinin tavanı atılan PET su şişelerinden kaynaklı geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış.

Talsma tersanesi içinde üretilen ilk elektrikli tekne oldu

PW10, önde gelen projeleri üstlenecek olan Talsma tersanesi tarafından yapılan ilk elektrikli teknedir. Portföyü, süper yatlar için tekne yapımından deniz gemilerini lüks kişisel yolcu teknelerine dönüştürmeye ve hatta bir tersane inşaat vincinin Amsterdam’ın ünlü Faralda lüks oteline dönüştürülmesine kadar uzanıyor. Elektrikli devriye teknesi için ayrılan bütçe ise 1,6 milyon avro. (1,7 milyon dolar)

Faralda Vinç Oteli

Talsma Ticari Müdürü Gerard Cnossen yaptığı açıklamada, “Bir Hollanda tersanesinin bu yenilikçi tekneyi inşa etmesi harika. Bizim için yaratacağı doğrudan istihdama ek olarak, bu görev gelecekteki projeler için bir sıçrama olabilir” dedi.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Haberler