Aksesuar

Raymarie ClearCruise ile artırılmış gerçeklikten yararlanın

0

Gelişen artırılmış gerçeklik (AR – Augmented Reality) teknolojisi artık denizcilik sektöründe de aktif olarak kullanılmaya başlandı. FLIR firmasının geliştirdiği Axiom ürünlerine önemli bir ürün eklendi.

Raymarine ClearCruise artırılmış gerçeklik setiyle artık denizde yol alırken birçok konuda yardım alabileceksiniz. Axiom çok fonksiyonlu ekran kullanıcıları için çıkan bu set, bir kamera ve görüntü sabitleme araçları sayesinde çevrenizde olup bitenleri size ayrıntılarıyla aktarıp rota oluşturmanızda yardım ediyor.

Gideceğiniz tam yönü göstermesinden, önünüzdeki tekneleri hızları ve boylarına kadar göstermesine, deniz trafiğini aktarmasından, kıyı ya da benzeri yerlere uzaklığı bildirmesine kadar birçok işe yarıyor. Özellikle sizin hızınız ile diğer teknelerin hızlarını karşılaştırarak gidişatınızı belirlemenizde epey yardımcı oluyor.

GPS ve GNSS sensörleri sayesinde yerinizi tespit eden, bunun üzerinden kamera verilerini işleyerek çıkarımlar yapan Raymarine ClearCruise, önümüzdeki dönemde birçok denizci tarafından tercih edilecek gibi duruyor.

Axiom, Axiom Pro ve Axiom XL navigasyon ekran kullanıcıları, 695 Euro karşılığında CAM210 HD marine video kamerayı satın alabilir. AR200 görüntü sabitleme cihazı ise 495 Euro’luk etikete sahip.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Aksesuar