Yelken

Baltic Yachts, özel tasarım yelkenli yat Baltic 80 siparişini imzaladı

0

Baltic Yachts, tersanenin ilk müşterisi deneyimli bir yatçı tarafından yaptırılan özel 24 metrelik bir yelkenli yat için sipariş imzaladı.

Baltic 80 Custom, “kıyıda hızlı seyir ve yarış parkurunda mükemmel performans” yeteneğine sahip “çok rollü bir yat” olarak tanımlandı. Kolay kullanım, geniş bir ray üzerine yerleştirilmiş kendinden yapışkanlı bir pergel ve bom içi sarma ile tekne sahibinin özetinin bir parçasıydı. Teçhizat tasarımı ise henüz onaylanmadı.

Yatta, aerodinamik bir dış profil judel/vrolijk & co’nun eseridir, düşük seviyeli bir üst güverte, kokpit koruması için katlanır bir atlayıcı ve bimini ve ayırt edici bir ters açılı gidon içerir. Baltic 80 Custom, önceden emprenye edilmiş SPRINT ve baştan sona bir köpük çekirdek kullanılarak gelişmiş kompozitlerden inşa edilecek.

Yatta konaklama, iki mürettebat için ayrı bir kabin ile üç çift kişilik kabinde toplam altı misafir içindir. İç düzenleme ve stil, şirket içinde ele alınacaktır.

Yelkenli yattaki diğer özellikler arasında çift dümen, bir kaldırma omurgası ve katlanır bir pervaneyi çalıştıran geleneksel bir tahrik ünitesi yer alıyor. Büyük bir kıç garajı, jet motorlu bir Williams 395 ihalesine ev sahipliği yapacak.

Baltic Yachts Başkan Yardımcısı Henry Hawkins yaptığı açıklamada; “Özellikle şık ve sportif görünümlü bir yat ve son zamanlarda müşterilerin dikkatini çeken bir boyut aralığında ‘yeni nesil 80’ olarak kabul edilebilir. Harika bir performans kruvazör yarışçısı olması gereken şeyi üretmek için birçok tasarım çalışması yapıldı.” dedi.

Yatın inşaatına Ocak 2023’te başlaması ve 2024 yazındaki lansman tarihine yetiştirilmesi bekleniyor. Ayrıca Finlandiya tersanesinde yapım aşamasında olan 33.8 metrelik bir Baltic 111 Custom ve 2023’te teslim edilecek bir 33.5 metrelik tamamen karbon Baltic 110 Custom bulunuyor.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Yelken