Fin tersanesi Baltic Yachts, Jakobstad’daki başarılı deniz denemelerinin ardından 33,5 metrelik yelkenli yat Zemi’yi teslim etti. Adını eski bir Karayip tanrısından alan Zemi, metalik bronz gövdesi, alçak profilli vagon tavanı ve kıç yatırmasının dudağı üzerinde kıvrılan tik güverte ile karakterize edilen bir Baltık 110 Custom’dır.
Zemi’nin geçen yıl inşaatına başlandı ve dünya çapında seyahat etmeyi düşünen oldukça deneyimli bir aile tarafından görevlendirildi. Malcolm McKeon tarafından tasarlanan eğimli teçhizatlı yelkenli yat, 2019’da ödüllü 34 metrelik Liara’nın teslim edilmesiyle başlayan stüdyo ve tersane arasındaki ortaklığa dayanıyor.
Zemi’nin birçok ayırt edici özelliği arasında; ana kokpiti, birleşik bir katlanır sprey başlık ve tam boy çıkarılabilir bimini ile ek koruma ile geniş bir güneşlenme alanına dönüştürülebilmesi bulunuyor.
Bir Williams botu için kıç garajına açılan katlanır aynalığı ve yüzme platformunun detayları da, aynalıkta devam eden McKeon’un ticari markalı sarmalı tik zemin kaplaması da dahil olmak üzere tersanede ortaya çıktı.
Zemi, çeşitli hava koşulları için, sabit bir sarma J1 ve J2, ayrılabilir bir fırtına flok desteği, J1’in ilerisine tutturulmuş bir sarma Code yelkeni ve sabit bowspriti çalıştıran çeşitli A yelkenlerini içeren birden fazla ön yelken seçeneği sunuyor.
Teknedeki performansa yönelik diğer önlemler arasında, su çekimini altı metreden 3,95 metreye indirebilen ikiz dümenler ve 28 tonluk bir ampul ile teleskopik bir kaldırma omurgası yer alıyor. Yat aynı zamanda Baltık’ın elektrikli tahrik sistemine sahip üçüncü yattır ve IMO Tier 3 emisyon düzenlemelerini karşılamak üzere tasarlanmış düşük emisyonlu jeneratörlerle donatılmıştır.
Zemi, eko kimlik bilgilerine ek olarak, uzun süre “sessiz modda” çalışmasına izin verecek yüksek voltajlı bir elektrik sistemine sahiptir. Bu arada, iç tasarım Andreas Martin-Löf tarafından ilk yat projesi olarak tamamlandı ve hafif petek yapılara yapıştırılmış sıcak ceviz ve kireçtaşı kaplamalara sahip.
Zemi’nin doğumunun ardından güneye, İskoçya’ya dönmeden önce kuzeye, İzlanda’ya gitmesi bekleniyor. Daha sonra Kanarya Adaları’na gidecek ve ardından 2024’te St Barths Bucket’ta yarışmayı planladığı Karayipler’e bir Atlantik geçişi yapacak.
Tersanenin 33,8 metrelik Baltic Custom 111’i Raven önümüzdeki ay teslim edilecek. Folyo destekli süperyat, deniz denemelerine bu ay Jakobstad’da başladı.
Yorumlar