Motoryat

Beiderbeck, 105 metrelik yelken destekli hibrit katamaran konseptini tanıttı

0

Alman stüdyo Beiderbeck Designs, 105 metre uzunluğunda yeni bir yelken destekli hibrit katamaran serisinin açılışını yaptı.

Süperyat, Cannes Yat Festivali sırasında tanıtıldı ve geleneksel bir dizel-elektrik tahrik sistemiyle birlikte çalışan, büyük güneş panelleri olarak da işlev gören dört adet katlanabilir sert kanat içerecek. Yatın otel yükü, bir hidrojen jeneratörü ve metanol-reformatör yardımı ile güneş panelleri tarafından desteklenecek.

Beiderbeck Designs’ın bir temsilcisi yaptığı açıklamada; “Aynı boyut ve konfora sahip standart bir motor yat ile karşılaştırıldığında yakıt tüketiminde ve CO² çıkışında yüzde 50’ye varan bir azalma olduğunu tahmin ediyoruz.” dedi.

Yat; 30 metrekarelik bir kiriş, doğrudan yüzme platformuna bağlanan spa ve sağlıklı yaşam alanına sahip bir beach club da dahil olmak üzere, olanaklar için bol miktarda alan sağlıyor. Ayrıca ana güvertenin kıç tarafında 16×5 metre boyutlarında bir havuz, çatı güvertesinde ise helikopter iniş pisti ve hangar yer alıyor.

İhale depolaması açısından, katamaran konseptinde, iki gövde arasında açılan ve gövdenin iç tarafında korumalı biniş tesisleri bulunan bir garaj bulunuyor. Tasarımın 1060 metrekarelik yelken alanıyla birlikte çalışan tekneye toplam 1500 metrekare güneş paneli kurulabiliyor.

Süperyatta konaklama, beş kabin ve geniş bir tekne sahibi süitinde 14 misafir içindir. Bu arada, ek kabinler 36 mürettebata kadar kişi ağırlayabiliyor.

Daha önce 80 metrelik bir katamaran konsepti Columbus2 üzerinde çalışmış olan Beiderbeck Studio, çok gövdeli tasarımlara pek yabancı değil.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat