Motoryat

Aegean Yacht, 26 metrelik kaşif Ukiel’i teslim etti

0

Bodrum merkezli tersane Aegean Yacht, 26 metre Ege Explorer Serisinin ilk ünitesini teslim etti.

Ukiel adı verilen yat, teknik şartnamede başlatıldı ve sıcak işleri tamamlandıktan sonra satıldı. Tersane 2015’ten beri Aegean Yacht markası altındaki ilk teslimatını yapıyor.

Çelik gövde ve alüminyum üst yapı ile inşa edilen Ukiel, brüt 187 GT tonaja sahip. Yat, 3.500 deniz milinin üzerinde bir menzil ile maksimum 12.7 knot hız sağlayacak olan geleneksel MAN motorları tarafından desteklenmektedir. Süperyatla ilgili diğer önemli rakamları arasında 6,9 m’lik bir kiriş ve 2,1 metrelik bir draft yer alıyor.

Yat, “üç ana süit” artı bir VIP ve alt güvertede iki ikiz içeren bir konfigürasyonla 12 misafiri rahatça ağırlayabiliyor. Dört mürettebat üyesi, tamamı en-suite banyolu dört tek kabinde ağırlanıyor.

Yatın tasarımı ve gemi mimarisi kendi bünyesinde tamamlandı. Ukiel, gri gövdesi, çekül pruvası ve alçak profiliyle sağlam, kaşif tarzı bir dış cephe ile karakterize edilir. İç mekanda, tasarım ekibi sıcak meşe, zarif parke zemin, paslanmaz çelik detaylar ve beyaz lake tavanların bir karışımını kullandı.

Açık alan açısından yat, cömert bir yüzme platformundan, isteğe bağlı gölgelendirmeli bir kokpit yemek düzenlemesinden ve rahat mobilyalarla donatılmış bir üst güverte dinlenme alanından yararlanıyor.

Ege Kaşif Serisinin ikinci gövdesi şu anda yapım aşamasında ve lansmanı 2023 yazının sonlarında yapılacak.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat