Motoryat

Viking, 90 sportfish modelini ortaya çıkarttı

0

Sportfish üreticisi Viking, Fort Lauderdale International Boat Show’u güzel haberlerle açtı.

CEO Pat Healey, “Bugün 57 yıllık tarihimizde bulundurmuş olduğumuz en büyük birikime sahibiz” dedi. İki yıl önce Healey daha az iyimserdi. Emisyonları engellemeye çalışan yaklaşan düzenlemelerin sonuçları konusunda endişeliydi. 24 metre ve üzeri yükleme hattı uzunluğuna sahip tüm tekneler, Ocak 2021’e kadar emisyonları azaltmanın yollarını bulmak zorundaydı ve sorun, teknolojinin hazır olmamasıydı.

Daha büyük teknelerde kullanılan çözüm (egzoza üre enjekte eden bir SCR sistemi) makine dairelerinde yer kaplıyor, ağırlık ekler ve yalnızca belirli sıcaklıklarda çalışıyor, ayrıca Healey, ürenin marinalarda kolayca bulunmadığını söylüyor. Healey, uzatma yapılmadığı takdirde şirketin daha büyük motor yatlar inşa etmeyi bırakması gerektiğini söyledi.

Viking, düzenleyicilerin teknolojiyi yakalamasına izin verecek bir uzatma için pazarlık yapmaları için lobi oluşturdu, ancak aynı zamanda motor üreticileri Ar-Ge üzerinde çalışmaya devam ederken bir çözüm bulmak için içe döndü.

Viking için bu çözüm, yeniden tasarım ve akıllı mühendislikti. Bu iç gözlemin sonucu, FLIBS’de tanıtılan yeni Viking 90 modelidir. 23 metrelik (toplamda 27,4 metre) yükleme hattı uzunluğu ile yasal eşiğin altına düşmektedir.

Ancak aynı zamanda daha önce inşa edilen Viking 92’den çok daha hafif ve daha hızlıdır (dönüştürülebilir versiyon için öngörülen en yüksek hız 38 knot). Viking Tasarım Müdürü David Wilson, “90’ı mümkün olduğunca şık olacak şekilde tasarladık, düşük profili ve temiz çizgileri vurguladık” diyor. “Ayrıca, bu yalın, seksi görünümü geliştiren dış tasarıma da birkaç iyileştirme getirdik.” dedi.

CEO Pat Healey, bunun Viking ve müşterileri için doğru çözüm olduğunu söylerken, endüstri bir bütün olarak performansı engellemeden yönetmelikleri karşılamak için daha iyi çözümler aramaya devam ediyor.

Viking, 90’ın tümü beş kabin ve tam kirişli tekne sahibini kabini için alana sahip olacak üç versiyonunu (Open Bridge, Enclosed Bridge ve Sky Bridge) inşa edecek.

90, 1 Mayıs’ta üretime girecek ve 2023’te Miami Uluslararası Boat Show’da olacak, ancak Viking şimdiden 10 adet sattı.

“(Spor balıkçılığı) pazarı için uygun motor ve SCR teknolojisinin mevcut olmadığını anlayan ABD Sahil Güvenlik, Mart ayında Kuzey Amerika’daki düzenlemelerin üç yıl süreyle askıya alındığını duyurdu. Ancak, SCR gerektirmeyen 90’ın geliştirilmesi zaten devam ediyordu ve 15 ay içinde Viking spor balıkçı filosunun bir sonraki amiral gemisini gururla sunacağız,” dedi Healey.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat