Motoryat

Feadship üretimi yat Gitana, 3 milyon euroluk büyük onarımdan çıktı

0

48 metrelik Feadship süperyat Gitana, Feadship’in Makkum tesislerinde kapsamlı bir yenilemenin ardından önümüzdeki haftalarda Londra’ya yeniden teslim edilecek.

Bu haber, Northrop & Johnson ile birlikte satışa sunulan yatın bu yılın başlarında piyasaya yeniden girmesinden sonra geldi. Northrop & Johnson’da kıdemli yat komisyoncusu olan Hank Halsted yaptığı açıklamada, “Gitana’yı geçen sonbaharda kısa bir süreliğine piyasaya sürdük ve onu Cannes ve Monaco Boat Show’larında piyasaya sunduk ve bir dizi müzakereyi ağırladık. Ama sonunda, standartlarımıza uygun bir şekilde tamir etmeyi ve ardından yaptığımız gibi bu baharda yatı pazara iade etmeyi tercih ettik. Yatın sahibi, onu tutulduğu şekilde satmak istedi.” dedi.

Yatın onarımı, toplam 3 milyon Euro’yu aşan yapısal, mekanik ve kozmetik işlerden oluşuyor. Yenilemenin önemli bir bileşeni, gövdenin tekrar çıplak şekline kumlanması ve ardından kaporta ve alt tarafı bitirmeyi içeren yeni bir boya işiydi. Yatın direk tepesinden su hattına kadar parlak yeni bir boya da uygulandı.

Teknik açıdan, Gitana’nın kapsamlı bir mekanik ve yürüyen aksam yenilemesinin yanı sıra stabilizatörleri ve pruva pervanelerinin tam bir yeniden inşası bulunuyor. Yatın ayrıca, 25 yıllık bir Lloyds sınıflandırma yenilemesinden geçti ve kanat istasyonları yeniden inşa edildi ve yeniden kablolandı.

Kaptan Joe Gallegos, “Gitana, Feadship’te diğer tamirhanelerden çok daha fazla fayda sağladı. Büyük bir özenle orijinal durumuna geri getirildi ve şimdi yeni sahibinin dünyayı görmesi için hazır.” dedi.

1997’de suya indirilen Gitana, yıllar içinde birçok onarımdan geçen, tamamen bakımlı bir Feadship üretimi süperyat. Teknenin dış tasarımı Guido de Groot’a, orijinal iç tasarımı ise John Munford’a ait.

Gitana’nın fresh ve keyifli stili, bolca yumuşak tonlar, zarif vurgular ve doğal ışıkla çok daha genç bir yatın görünümüne uyuyor. Yatın öne bakan bir jakuzi sunan cömert bir güneşlenme terası ve kıç üst güvertede açık havada yemek yeme imkanı sunan kıç güverte salon bölümü bulunuyor.

Yatta konaklama toplam beş kabinde 12 kişiye kadar mevcut durumda. Tekne sahibinin kabini, özenle hazırlanmış bir fresk karşısında ayaklı bir küvet bulunduran spa tarzı bir en-suite banyoya sahip.

Süperyat, Mayıs ayı ortasında Londra’daki Canary Wharf’a yeniden teslim edilecek.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat