Motoryat

Alia Yachts’ın yeni gölge gemisi yapım aşamasındaki “Project Phi”

0

Türk tersanesi Alia Yachts, inşa ettiği 36 metrelik gömme alüminyum gövdeyi Project Phi gölge gemisine çevirdi.

İlk olarak 2019 Monaco Yat Fuarı’nda tanıtılan gölge gemisi, Cor D Rover tarafından Van Oossanen deniz mimarisi ile tasarlandı.

Şu anda Hollanda’daki Royal Huisman’da inşa edilen 55 metrelik süper yat Projesi Phi’yi kaleme alan aynı tasarım ekibine sahip olan tekne. Hem Project Phi hem de 36 metrelik alüminyum modelinin 2021’de teslim edileceği belirtiliyor.

Seri hareket kabiliyetine sahip bir gövde formunda olan gölge gemisi, eğlence amaçlı su oyuncaklarının ve ihalelerin yanı sıra küçük bir araba ve ana gemi için ekstra yakıt taşımak için kullanılmak üzere üretiliyor. Ayrıca teknede, büyük bir çamaşırhane ve iç mekanda ek mürettebat konaklama kamaraları da yer alacak.

Teknedeki ek özellikler arasında, 157 metrekarelik kargo güvertesi, 45 metrekarelik lazarette ve 33 metrekarelik çalışma atölyesi bulunuyor.

Temelde ihaleler ve oyuncaklar için çok fazla depolama alanına sahip olan tekne ayrıca 11.5 metrelik mesafeye ulaşabilen taşıma vincine sahip, vinç ayrıca 15.500kg yük taşıma kapasitesinde üretilmiş.

Teknenin dış tasarım hatları ve detayları 55 metrelik ana tasarıma benzeyecek şekilde tasarlanmış.

Alia Yachts başkanı Gökhan Çelik yaptığı açıklamada: “Bu, bizim için diğer süper yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlanabilecek bir platform sağlayacağını düşündüğümüz çok ilginç bir proje. Temel zorluk, çok hızlı ama aynı zamanda çok yönlü ve verimli olması gerektiğiydi. Özellikle gurur duyuyorum çünkü gemi sahibi tersaneyi ziyaret ettikten ve yaptığımız kaliteli işi gördükten sonra üretim aşamasının tamamında bizimle birlikte çalışmaya devam etmeye karar verdi.” Dedi.

Teknenin motor gücü, 21 knot maksimum hız ve 12 knot seyir hızı için ikiz CAT C-32 motorlardan gelecek ve 4.200 deniz mili menzili sağlayacak.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat