Motoryat

1954 yapımı Istros isimli yatın restorasyonu Feadship tarafından tamamlanıyor

0

Hollandalı ünlü yat üreticisi Feadship, bir süredir yeni lüks yatları üretmesinin yanı sıra özel bir restorasyon işine devam ediyordu. 1954 yapımı olan 66 yaşındaki Istros isimli yat, günümüze uygun bir şekilde elden geçiriliyor.

42 metrelik De Vries Lentsch üretimi olan yatın bu yaz restorasyonunun tamamen bitip denizlere dönmesi bekleniyor. Tamamen yeni alüminyum bir iskelete sahip olan Istros’un iç tasarımı da sıfırdan tasarlanıyor. Firma, bunun için İskandinav tarzının baz alındığını belirtiyor.

Yatın gövde iskeleti tamamen yenilendi.

Üretildiği dönemde 42 metrelik boyuyla Hollanda’nın en uzun yatlarından biri olan Istros, uzun süre denizlerde yol almayıp boş durduktan sonra, H2 Yacht Design ve Laurent Giles Naval Architects firmalarının girişimiyle 2013 yılında restorasyon amacıyla karaya alınmıştı. Ancak yaşanılan finansal problemler, uzun süre restorasyonun durmasına sebep olmuş, 2018 yılında bir kişinin yatı bu haliyle satın alması sonucu restorasyon işlemi sıfırdan başlamıştı.

Restorasyon tamamlandıktan sonra bu şekilde gözükecek.

Karantina süresince restorasyon işlemine ara verilen yat, Feadship’in sınırlı kapasite ve sağlık önlemleri neticesinde göreve dönmesiyle tekrar yenilenmeye başladı. Feadship, son durumu gösteren fotoğrafları da paylaşarak Istros’un geldiği hali gözler önüne serdi.

İlk üretildiği zamanlardan bir fotoğraf.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat