Motoryat

Vripack, 66 metrelik fosil yakıtsız süper yat konsepti Futura’yı tanıttı

0

Hollandalı tekne üreticisi Vripack, Futura adında yeni bir 66 metre fosil yakıtsız süper yat konseptini ortaya çıkardı. Vripack, süper yatın “zarif bir kadınlığı ifade eden” ve “akan ve kıvrımlı çizgilerini” vurguladı. Teknenin tasarımında, “koza benzeri bir üstyapı” özelliği mevcut.

Kreatif direktör Marnix Hoekstra ise tasarımla ilgili şunları söyledi; “Üstyapı, yumurta şekli güzel, ince bir gövdeye dilimlenmiş, on yılı aşkın bir süredir zihnimizde olgunlaşan bir kavram. “Biyometrik bir yapılandırma yöntemiyle kullanıldığında, sonuç geleneksel tekne inşa yöntemlerinden daha hafif ve estetik açıdan güzel bir şey.” dedi.

İç konsept, çatı katı tarzında ayrı asma kat konfigürasyonu, geniş cam genişlikleri ve Vripack’in imzalı “ışığa karşı gölge” iç tasarımıyla “ergonomik bir akış” içeriyor. Önemli iç mekan tasarımı özellikleri arasında modüler mobilyalar ve 20 kişilik geniş bir yemek alanı bulunmakta.

Teknenin diğer kısımlarına değinmek gerekirse, bir helikopter pisti, büyük bir yüzme havuzu ve jakuzi bulunmakta. Görüş alanı ve okyanus manzarası da önemli bir husus. Bu konuda açıklamada bulunan eş kreatif direktör Bart Bouwhuis, “Teknenin dıştan içe, içeriden dışarıya veya başka bir güverte olmasına bakılmaksızın teknenin her konumundan görünürlük üzerinde büyük özen gösterdik.” Bu, teknenin üstünde “büyük kristal bir cam parçası” eklenmesi ile sonuçlandı, Bouwhuis konukların “her şeyi görmesini” sağlayan bir “açıklama parçası” diye ekledi.

Teknedeki konaklama ise spa ve plaj kulübüne doğrudan erişim ile altı kabinde “güzel, geniş özel süit” toplam 12 konuk kapasitesi olduğunu söyledi. Bu arada tahrik sistemi sadece sürdürülebilirliğe odaklanmıştır. “Fark yaratan elektrikli dizel” olarak tanımlanan Futura, gıda atıklarından yapılan bir biyoyakıt olan sadece mavi dizel yakıtla çalışabiliyor. Hoekstra, bu mavi dizel teknolojisinin kamyon endüstrisinde zaten kullanılmakta olduğunu açıklıyor. Yat aynı zamanda “tuz, kum, su ve bitkilerden üretilen biyo bazlı piller” ile donatılmış ve bunlar %100 biyolojik olarak parçalanabiliyor ve geri dönüşüm sağlayabiliyor.

Tasarımın sürdürülebilirliği hakkında konuşan Hoekstra yaptığı açıklamada; “Bu tekneleri doğada sürdürülebilirlik sağlayacak şekilde tasarlamak bizim ve meslektaşlarımızın asıl görevi.” diyor.

Yorumlar

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da göz atın:

Kategoriye Göz Atın: Motoryat